Svar till: Mer öppenhet?

Start Forum Öppenhetsforum Mer öppenhet? Svar till: Mer öppenhet?

#44463
Gun
Gäst

Ja, det kan man göra. Tack Man för din åsikt! Dock verkar det som att du inte förstått hur offentlighetsprincipen och den svenska transparensen fungerar, hur den används och missbrukas. Det är enskilda personer på maktstolar/tjänstestolar som avgör om lagen ska följas eller inte och vem och vad man outar eller inte.
Lagen är bristfällig, men den lag som redan finns följs inte, varken av enskilda tjänstemän eller de som ska se till att lagen följs.
Borde vara intressant för journalister att värna sina medmänniskor och inte enkelspårigt och med skygglappar arbeta för ökad öppenhet och mindre sekretess och mindre skydd för enskilda människor.
Om man propagerar för mer öppenhet borde man väl åtminstone kunna svara på till vilken nytta man tycker det är? På vilket sätt väger det tyngre än att skydda medmänniskor och se till så att människor inte far illa av ”offentlighet” och ”transparens”? Kan man inte det borde man tänka igenom det och komma fram till ett eget personligt svar på det innan man fortsätter propagera för ökad transparens och mindre sekretess.