Kontaktuppgifter

Start Forum Öppenhetsforum Kontaktuppgifter

Etiketter: 

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12527
  Gabriella och Annabelle
  Gäst

  Hejsan!

  Vi läser socionomprogrammet vid Göteborgs universitet och ska nu skriva examensarbetet under höstterminen. Vi vill undersöka kommunala boenden för ensamkommande flyktingbarn inom Västra Götalands län. Undersökningen syftar till att mäta utbildningen på personalen på boendet samt vilka aktiviteter som genomförs på boendet som kan vara integrationsfrämjande. Det gäller alltså en enkätundersökning riktad till föreståndare/arbetsledare på boendena, och involverar varken barnen eller personalen.

  För att kunna genomföra vår undersökning har vi tagit kontakt med samtliga kommuner inom länet och efterfrågat en lista på varje boende samt kontaktuppgifter till respektive föreståndare/arbetsledare. Vissa kommuner har svarat att det är sekretessbelagda uppgifter som absolut inte får lämnas ut, medan andra lämnat ut informationen. Vår fråga är om dessa uppgifter faktiskt är sekretessbelagda? Vad är det som gäller och finns det någon möjlighet för oss att få ut informationen?

  Tack på förhand!

  #12593
  Per Hagström
  Moderator

  Det är svårt att svara på utan att veta på vilken grund kommunerna sekretessbelägger. Ni har rätt att få veta vilken eller vilka paragrafer i offentlighets- och sekretesslagen som kommunerna menar är tillämpliga på listan över boenden och föreståndarnas/arbetsledarnas kontaktuppgifter. Vilka uppgifter behöver ni om respektive boende? Bara namnet eller även adressen? Ta reda på vilka sekretessparagrafer som kommunerna menar är tillämpliga och återkom hit sedan så tittar jag vidare på frågan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Öppenhetsforum” är stängt för nya ämnen och svar.