socialtjänst utlämning av uppgifter

Start Forum Öppenhetsforum socialtjänst utlämning av uppgifter

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31413
  carl
  Gäst

  Hej, kan jag begära ut mail, telefonlistor och ärenden ifrån en speciellt socialsekreterare? är socialtjänstens mail telefonlistor och brev också allmänna handlindar och isåfall, i vilka fall kan dom sekretess belägga innehållet? jag har läst att ifall det kan ge men för en individ så kan det sekretess beläggas, men hur defineras men? är te.x att jag vet om att de får socialbidrag ett men?

  #31455
  Per Hagström
  Moderator

  Ja det kan du göra. Det är inte alla mejl som är allmänna handlingar men mejl som en tjänsteman har tagit emot från eller skickat till någon utanför socialtjänsten är allmänna. Likaså är mejl som tillför uppgifter till avslutade ärenden allmänna handlingar. Samtalslistor är åtminstone i vissa fall allmänna och offentliga handlingar.

  Samtalslogg knappast hemlig i sin helhet

  Ärenden innehåller oftast allmänna handlingar av olika slag som man kan begära ut. Handlingar i avslutade ärenden är som regel allmänna. Sekretessen till skydd för personer som söker hjälp hos socialtjänsten är mycket stark. I regel är det hemligt vem som har kontakt med socialtjänsten. Se här:

  Fel att avslöja kontakt med socialtjänst

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Forumet ”Öppenhetsforum” är stängt för nya ämnen och svar.