Vad har jag rätt att få ut?

Start Forum Öppenhetsforum Vad har jag rätt att få ut?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25644
  Mikael
  Gäst

  Hej
  Jag är anställd i en kommun och har sökt ett arbete som enligt mig jag är helt behörigt till och där jag vet att jag är väldigt kvalificerad men som jag inte kommer att få. Har jag rätt att få ta del av de övriga ansökningar för detta jobb?

  #25886
  Per Hagström
  Moderator

  Hej, det beror lite på hur ansökningsförfarandet har sett ut så här långt. Har ni skickat intresseanmälningarna till en rekryteringsfirma eller handlar det om jobbansökningar som ni har skickat till kommunen?

  #40830
  Charlie
  Gäst

  Bumpar tråden. Söker också jobb till kommunen och ansökningarna går direkt till och handläggs av kommunen.

  Offentlighetsprincipen borde väl ge mig rätt att syna vem som fått jobbet samt vilka kvalifikationer personen i fråga har för att se om t.ex jag är mer kvalificerad och kommunen gjort fel enligt LOA 1 kap § 4.?

  #43797
  D
  Gäst

  Hej. Sent svar från någon. Är ansökningarna direkt till kommunen har du rätt att ta del av dem. Så du har rätt att ta del av ansökningarna (även i de flesta fall där rekryteringsfirma är inblandad kan man det).
  Däremot.ska jag göra dig lite besviken vad gäller Överklagan.du kan inte överklaga tillsättning av kommunala tjänster enligt LOA. I paragraf 2 i LOA framgår vilka delar av LOA omfattas av. Enda grund för överklagande är då diskrimineringslagen (egentligen inte överklagande utan något du kan ta hos fack eller DO eller driva civilrättslig) eller genom kommunbesvär för att de brutit mot annan lagstiftning

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Forumet ”Öppenhetsforum” är stängt för nya ämnen och svar.