Nästa år delas det första Mommapriset ut till årets utgivare.Nu har du chansen att föreslå din kandidat till priset. Vem har varit Sveriges bästa ansvarig utgivare under det senaste året? Vinnaren ska i sina handlingar bidragit till och lyft fram Sveriges unika system med ansvarig utgivare.

Vem är årets utgivare?

Nästa år delas det första Mommapriset ut till årets utgivare. Nu har du chansen att föreslå din kandidat till priset. Vem har varit Sveriges bästa ansvarig utgivare under det senaste året? Vinnaren ska i sina handlingar bidragit till och lyft fram Sveriges unika system med ansvarig utgivare.

I juryn sitter Eva Hamilton (ordf.), Kerstin Brunnberg, tf. överintendent Arkitektur- och designcentrum, Karin Olsson, kulturchef Expressen, Tobias Regnell, vd Offside Press och Daniel Sandström, litterär chef Albert Bonniers förlag.

Du nominerar till Mommapriset här! Och vill du läsa mer om Mommapriset så finns den informationen via denna länk.

Nu måste mediepolitiken in på banan

I dag går 47 339 personer till arbetet i mediebranschen. Det är fler än som bor i hela Enköping. Bara det visar att mediepolitiken måste in på agendan. Men problemet är att vi inte har något mediepolitiskt innehåll. När det går dåligt för medierna är det mycket som står på spel. Tryck- och yttrandefrihet, demokrati, näringsfrihet, debatt och granskning.

Så inleder Jeanette Gustafsdotter, vd Utgivarna, sin första opinionskrönika av fyra i veckans Resumé. Läs mer >>

Vid frågor kontakta

Jeanette Gustafsdotter, vd, Utgivarna 070-624 45 56 alt. jeanette.gustafsdotter(a)utgivarna.se

Ny dom i dag om hoten mot GT/Expressen
Nyheter från Utgivarna den 12 dec 2014