UR:s vd Sofia Wadensjö Karén kommer att ersätta Björn Löfdahl i rollen som programdirektör på Sveriges Radio. Till Dagens Media kommenterar Sofia Wadensjö Karén bytet från ett public service bolag till ett annat:

– Det här var en roll och ett uppdrag som jag inte kunde tacka nej till. Jag tycker att SR har en särställning i svensk publicistik och jag ser fram emot att gå in i en mer renodlad publicistisk roll.

Sofia Wadensjö Karén har en gedigen chefskarriär bakom sig när hon nu lämnar UR för SR, bl.a. som chef på Aftonbladet och chefredaktör för Tidningen Vi och VD för Vi Media. Hon är också ledamot i Utgivarnas styrelse.

Björn Löfdahl kommer efter att efterträdaren är på plats att bli ställföreträdande vd för Sveriges Radio.

Ann Henriksson, idag vd för LRF Media byter också jobb efter årsskiftet. Hon börjar då jobbet som biträdande affärsområdeschef för Bonnier News Business.

– Journalistikens viktiga roll ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att både få lära nytt och att få bidra med mina erfarenheter när det gäller affär, strategi och ledarskap, säger Ann Henriksson i ett pressmeddelande.

Ann Henriksson är idag också vice ordförande för Sveriges Tidskrifter och suppleant i Utgivarnas styrelse.

Branschen positiv till Gustafsdotter