I samband med att förundersökningen angående terroråtalade Theodor Engström, som knivmördade Ing-Marie Wieselgren i Almedalen, offentliggjordes visade det sig att han kartlagt många svenskar som han uppfattar som landsförrädare.
Bland de kartlagda finns många journalister, bland annat SVT:s vd Hanna Stjärne.

Enligt förundersökningen har Theodor Engström, med ett förflutet i nazistiska NMR ”mappat” många kända svenskar som han hyser illvilja mot.
– Det rör sig om ganska många namn som nämns. Det är i huvudsak journalister, politiker men även andra personkategorier, säger åklagaren Henrik Olin till SVT Nyheter

Det är sedan tidigare känt att Annie Lööf också var en planerad måltavla under Almedalen för Engström. I förundersökningen framgår att också Hanna Stjärne var en potentiell måltavla.
– Det är djupt omskakande att ha fått veta vad han planerade. Jag var med i en debatt på Expressens scen, bara runt hörnet, när Ing-Marie Wieselgren mördades.
– Det här är en skarp signal om allvaret i hoten mot oss som journalister och som mediechefer, säger Hanna Stjärne till SVT Nyheter.

 

Utgivarna om Dawit Isaak och Gui Minhai utanför UD
Nils Funcke om spionlagen: ILLA UNDERBYGGT FÖRSLAG SOM BEGRÄNSAR YTTRANDEFRIHETEN