”Politiker och polisen har inte tagit hoten mot journalister på allvar”

(2013-12-05) Hot mot svenska medier blir allt vanligare. Det har Utgivarna tidigare kunnat visa. Därför bjöd ett par riksdagsledamöter nyligen in till en paneldiskussion om hoten mot journalister och politiker i riksdagen. Under diskussionen om hoten mot demokratin framfördes starkt kritik mot polisen och Säpo.

– Politiker och polisen har inte tagit hoten mot journalister och förtroendevalda på allvar. Jag tycker att de hoten ska prioriteras. Ytterst blir det ett hot mot demokratin, säger Jeanette Gustafsdotter, vd Utgivarna, till Expressen-tv.

Expressens sajt kan du höra mer kommentarer om demokratihotet av bland annat Jeanette Gustafsdotter och Charlotta Friborg, publisher Östgöta Correspondenten.

Seminariet som anordnades av riksdagsledamöterna Andreas Norlén (M) och Finn Bengtsson (M) är även omskrivet i bland annat Corren och av Thomas Mattsson på Expressenbloggen. Förutom Thomas Mattsson, Charlotta Friborg och Jeanette Gustafsdotter deltog även representant från Sveriges kommuner och landsting, Östergötlandspolisen och Säkerhetspolisen.

Är valet 2014 sista pappersvalet?
Medielänkar vecka 49 och 50