Så utvecklas internet 2013

(2013-05-30) Det finns få som slår Mary Meeker, analytiker KPCB, på fingrarna när det gäller våra digitala medievanor. Det finns en anledning till att hon kallats the Queen of Internet. Och det är få powerpoint-presentationer med fler än hundra bilder som laddas ned så snabbt runt om i medievärlden som just Mary Meekers.

Nu finns den senaste presentationen Internet Trends 2013 att ladda ned från Slideshare eller KPCBs egen sajt. Presentationen hölls den 29 maj på AllThingsDs konferensdag D11. Och den berättar bland annat att det numer finns 2,4 miljarder internetanvändare, att mobilanvändningen ökar snabbt samtidigt som de annonsmöjligheter som den plattformen bjuder på inte växer lika fort.

Meeker lyfter också fram hur internet förändras. I dag är nätet långt mer socialt än tidigare. Det finns både ett större utbud av innehåll och ett mer varierat innehåll. Tillväxten på audiovisuellt material, som stillbilder, rörlig bild och ljud, är stor.

I rapporten ser man tillväxt för bärbara plattformar, som glasögon, klockor och dyligt. Det omtalade the Internet of things verkar alltså snart vara här.

Du hittar hela rapporten med alla bilder via Slidehare eller KPCB. Kommentarer om rapporten finns bland annat hos Harvard Niemanlab. Via Forbes kan du hitta en video och annat material.

 //TL

 

 

 

 

Några länkar från vecka 21 och 22
"Väntat, men olyckligt"